2013. március 26., kedd

A hullámok kezdenek összecsapni a raktártetők felett - MV Humber 54.

Kedd, február 4. Alexandria. Megy a kirakás, de nagyon lassan haladnak... Ma éjjelre nem is hoznak melósokat, mert nem érdemes fizetni őket, csak hevernek a raktárban, alszanak, beszélgetnek, nem dolgoznak!

A P&I bekeményít


A P&I meg akarja szívatni Mr. Bottot. Kaptunk egy levelet, hogy kirakás után vízpróbát csinálnak a raktártetőkön. Természetesen akkor hatalmas lesz a bukás! Ez azt is jelentheti, hogy akár hajógyárba is mehetünk innen, raktártetőket javítani... Mert az igaz, hogy a Klub kifizeti a rakománykárt, de azért nem hülyék. Ha egyszer minden úton beázunk, akkor logikus, hogy át akarják háríttatni a tulajdonosra a milliós veszteségeket... Vagy megemelik a díjat, vagy nem kötnek biztosítást...

Két és fél kiló óra


Ma írtam egy hat és fél flekkes novellát, Két és fél kiló óra... címmel. Ny. Ali mesélte el egyik kávé alkalmával, a vele megesett csempészhistóriát. Nekem tetszik amit írtam...
Elkezdtem a Bonzsúr Dorát is javítani. Az is tetszik. Bár amikor megírtam a Nagy Riportot, savanykodtam, hogy a Bonzsúr... nem a legjobban sikerült. Most más a véleményem.
Ez most már állandóan így lesz? Írok valamit, és ha a következőt befejezem, akkor már az előző nem tetszik...?
A horoszkóp szerint kevés befektetéssel hatalmas vagyonra tehetek szert, bár nem lesz belőlem rögtön multimilliomos. A szerelemben is szerencsés vagyok.
Lehet, hogy most kéne kiadni a könyveimet? Tessék mondani, az írásból ki lett multimilliomos...?

Szerda, február 5. Alexandria. A Bonzsúrt javítottam.
A horoszkóp szerint ma meg kéne hívni barátaimat egy jó vacsorára, mert kiváló szakácsművész vagyok.
A hajón Ü. Laci főz...

Csütörtök, február 6. Alexandria. Délelőtt csendes, délután beindult az élet.
Megjött Mr. KavafiszÉs itt van! Gyorsan megbeszélést tartottunk a P&I-al, meg a hajó ügynökségével. Ennek az lesz az eredménye, hogy bekeményítünk!
Kemények lettünk, mint a Krupp-acél! Nézhettek a melósok, amikor kettőt is kizavartunk, mert rakodókampót használtak a raktárban, amivel csak úgy szakítják a zsákokat! Azon is csak csodálkoztak, hogy nem úgy megy a kirakás, ahogyan ők elképzelik! De hát mit lehet tenni...? Most már itt a görög, s ő tartja a hátát, ha betartanak az arabok. Mi nem tudtunk bekeményíteni velük szemben, mert ha ránk verik, hogy hátráltatjuk a kirakást, abból a barbának lehetett volna komoly baja! Bár azt mondja, hogy a kirakást le kellene állítani teljesen...

Ninó élménybeszámolt


Kint volt megint, tele volt lelkesedéssel, és vegyes érzelmekkel. Mert az arab világ teljesen idegen számára. A mentalitás, az építkezés, és mindenhez a hozzáállásuk... Az utcák, a tömeg, a közlekedés, mind megannyi érdekesség. Az, hogy kísérőül szegődnek hozzá, és nem tudta levakarni a nyakáról őket...
Vett magának vagy négy kiló süteményt és édességet.
A horoszkóp szerint ma aszongyák, sokat ittam az elmúlt napokban! Ennek ellenére több dologba is belefoghatok, csak ne akarjak mindent ma elvégezni.
Ki látta, hogy iszom...? Ez baromság! Miért kell feltételezni mindenkiről, hogy részeges disznó?

Péntek, február 7. Alexandria. Reggel azt hittem, hogy

Nem jönnek folytatni a rakodást?


Ugyanis egy teherautó nem sok, annyi se várakozott a parton. Tíz felé megjött két brigád, hogy a rakományt rakosgatnák a raktárban (shiftelnék). Ezt nem engedtük meg, mert csak az a célja, hogy kiválogassák a jó zsákokat, és amit összebarmoltak, és elázott, azt a hajón hagyják... Rettentő szomorúak voltak, hogy nem tehették meg! A P&I most nagyon karakánul viselkedett, és Mr. Kavafisz is a sarkára állt. Így nincs rakodás.
Ma vége a Ramadánnak, holnap és holnapután ünnep, hétfőn kezdenek csak dolgozni.
Ma ránk kötött egy hajó. Reciféről hozott cukrot, gondolom a legénységnek kész ráfizetés volt, hisz huszonhat napig raktak be. December 26-a óta vannak itt, és még nem kezdték el a kirakást...!
Kavafisz az egyes raktárral is foglalkozott, a beázás miatt. Nagyon szakszerűen bemutatta, hogy mit lehetett volna megcsinálni, de azt valahogy nem akarta tudomásul venni, hogy eddig mit tettünk a hármas és kettes raktárral... Most abban fáradozik, hogy ponyvával takarjuk le a raktárakat (egyes, és a kettesek jobb és bal elejét). Megterveztem, és lerajzoltam a raktártakaró ponyvát. Jó drága lesz, gondolom beszerzik az árajánlatot, nem veszik meg, és Mr. Bottnak megtelexezik, hogy mennyit spóroltak (mert nem költenek a ponyvára...).
Befejeztem a Bonzsúr Dora (ami Bonzsúr Indonézia címen jelent meg 1998-ban) átolvasását, átírását. Újra csak azt tudom mondani, hogy tetszik. Különösen a második része: Athéntól Surabayáig.
A horoszkóp szerint nem kell minden problémát felfújni, a bolhából elefántot csinálni. A gondok megoldódnak, ezt mindenki tudja.
Én tudom. Lehet, hogy Kavafisz is oroszlán...?

Szombat, február 8. Alexandria. Ma van a Maradam első napja.
Reggel 98.5 kiló voltam. Nincs rakodás, egész nap az egyes raktártetővel dolgoztunk.

Dolgozunk a raktártetőkkel


A szelvények közötti láncot próbáltuk beállítani. Természetesen sikertelenül. Ha az eleje passzolt, akkor a vége nem, és fordítva. Így most azt abbahagyjuk, (persze mindezt Mr. Kavafisz találta ki), és holnap a hiányzó gumikat pótoljuk. Úgy látom, fél a vízpróbától, mint a tűztől! Ebben tökéletesen igaza van, de mit lehet csinálni? (Konstancán kellett volna megjavítani az összes raktártetőt!) Már azon is töri az agyát, hogy kiadat pár raktártetőt javításra a hajógyárba, de akkor sose megyünk innen el!
Közben volt bajunk elég a raktártetőkkel nekünk is. Egy láncot rövidebbre vettem, mint szükséges volt, úgy összeszorult két szelvény, mintha összenőtt volna. Lángvágóval kellett a láncot elvágni. Csukás közben elszakadt a becsukó kötél, így abból is újat kell csinálnunk.
D. Zoli viccet mesélt a délutáni kávénál:

1.,
- Mit kell tenni, ha a kádban valaki epilepsziás rohamot kap?
- Gyorsan be kell dobálni a kádba a szennyest!
2.,
- Mire kell vigyázni a gruppenszexnél?
- Hogy ki nem maradj belőle!
3.,
Ez a Pesti vicc című lapból, de aranyos: Egy rendőr lát egy kislányt, aki keservesen sír az utcán.
- Miért sírsz kislány? - kérdezi kedvesen.
- Mert lenyeltem egy gombostűt!
- Ugyan már! Ezért ne sírj! Tessék, itt egy másik...

Kint voltam, telefonáltam...


Este nyolc körül kimentem. Beváltottam ötven dollárt, és majdnem eltévedtem. Nagyon sokat tekeregtem az utcákon, egyszerűen nem tudtam, merre vagyok. Minden egyformának tűnt. Őrült tömeg volt ma este is. Nem véletlen, ma volt a Ramadán utolsó, a Maradam első napja, az utcák kivilágítva, lámpafüzérekkel díszítve, és ünnepeltek, hegy végre ehetnek...
Vettem három telefonkártyát, ez hatvan font, és ezért 8 percig telefonáltam. Amikor kézi kapcsolással hívtam Encsit előző alkalommal, akkor 9 percért 93 fontot fizettem!
Szabolcs vette fel, és elhadarta, hogy teljesen jól van, tud menni, sőt, hétfőn már mehet iskolába! Ez jó hír. Mindenki jól van, a kocsi kész lesz március 15-re, Viborcsik úr már ajánlott levelet akart küldeni, hogy vigyem el, de így megnyugodott, hogy látjuk, mikor megyek haza.
A hajóra visszatérve elmondtam mindent Ninónak, és kioktattam, hogy a barba kint van a városban, nehogy az ügyeletes matróz ne vegye észre, amikor visszajön. Ő szegény nagyon meglepődött, de megígérte, hogy átadja a váltásnak.
Ugyanis délelőtt az átvevő meghívta Mr. Kavafiszt és a parancsnokot este kilencre egy kis éjszakai életre. Aztán lemondta, betegségre hivatkozva... Bent maradtak, így a fiam jogosan lepődött meg azon. Szerintem valamilyen változás állt be az üzleti helyzetben, ezért nem vitték el őket a nagy alexi éjszakába.
A horoszkóp szerint kicsit megártott a stresszhelyzet, az örökös bizonyítás, engedjem el magamat. Feküdjek, vagy pihenjek, és meredjek a semmibe.
És tessék mondani, Mr. Kavafisz ehhez mit szól...?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Címkék

8-as (1) 9/11 (1) adriai_járat (1) advent (1) ajándék (1) Aka (7) alert (1) anekdota (1) Aqaba (1) áramkimaradás (1) Aranykapu (1) Ászár (2) asszonyverés (1) átverés (1) babgulyás (1) Balázs Géza (1) Bálint Gazda (1) bálnavadász nóta (1) Baltic Ice (1) Bejrut (1) Béla kaftán (9) Berkeley Castle (1) bikaviadal (1) Bilbao (1) biznyák (1) bizonyítványok (2) black gang (1) blogregény (1) Boldog Karácsonyt! (1) Bonzsúr Indonézia (1) botlek (1) Brunsbüttel (1) BUÉK (1) Buga Jakab (1) Bukarest (2) bulvár (1) bunkerolás (1) cégvezető (1) cékla (1) cickafark (1) Ciprus (1) citromillatú muskátli (1) Clancy Brothers (1) Clavigo (7) Cobh (1) Corvus J (1) Costa Concordia (12) Costa Crociere (1) cukkini (2) Czakó Gábor (1) csatornaágyás (1) cserépkályha (1) csicsóka (1) Csopak (2) Dagenham (1) Dávidházy András (1) de Ruyter (1) december (1) delfin (1) dinnye (1) distress (1) dongás (1) DSC (1) Dubliners (1) Duisbuirg (1) Dumbrody (1) duna tengerjáró (1) Duna tévé (1) Edmond (1) EPIRB (5) Erdély (1) értékmentés (1) esküvő (2) Ete (1) EU (1) évforduló (1) Fabiola (1) Farbi (1) Farfaraway (1) farsang (1) fatalp (1) favágás (1) fekvőrendőr (1) félmilliomodik (2) fészbuk (1) Fluvius Kft (1) fogászat (1) fokhagyma (1) forecastle song (1) forróság (1) fotó (1) Fölszállott a páva (1) francia (1) fröcsözés (1) futball (1) fűszernövény (1) Garay Béla (4) gémél (1) Genova (1) German Sky (1) GMDSS (3) görögdinnye (1) gyümölcs (1) gyümölcsnap (1) hajókatasztrófa (1) hajós (1) hajósbál (1) hajózás (1) Három királyok (1) havazás (1) házaló (1) Hévíz (1) hibajavítás (1) (1) hobbiparaszt (5) hobbyparaszt (5) hófúvás (2) hőség (1) Humber folyó (1) humor (4) húsvét (1) Inmarsat-C (1) internet (1) Írország (1) Isartal (3) Izland (2) JFK Dunbrody (1) (1) Johnny Cas (1) kacsa (1) Kalóztámadás (2) karácsony (5) katalógusfeleség (1) Kécza Sanyi (8) kemence (2) keresés (1) kert (2) kínaikel (1) Kisbér (5) kivándorlóhajó (1) Kıbrıs (1) KK_döntő (1) komposzt (1) kórus (2) Kossuth (1) könyvkiadás (2) Közelről (2) Krétai vagyok (1) krumpli (1) kukorica (1) kütyü (1) kvargli (1) Labuan (1) Lackics (1) Láng Gépgyár (1) Legendás hajósok (1) lelked rajta (1) lettem (1) Levi (1) Lyubov Orlova (1) M/S Bodrog (1) madár (1) madáretető (1) Magyar Nemzet Magazin (1) Magyarország szeretlek (1) mahart (8) Maláj (3) Marina di Carrara (2) Marseille (7) másodvetés (1) Mayday (1) mentés (1) mentőtutaj (1) Minarik László (1) Mini-Magyarország (4) Mini-Skanzen (2) MN Magazin (1) MOB (1) Moerdijk (1) Moha (1) mókus (1) Mostaganem (2) mr1 (2) ms radnóti (1) mustármag (1) műanyag palack (1) MV Clipper Caraibes (12) MV Humber (65) MV Kambo (14) MV Lys Carrier (9) MV Petra (40) MV President (13) MV Priwall (21) naan (1) Napló (226) nato (1) Navtex (3) New Ross (2) Niklas (8) Norbi (1) Norvégia (2) nosztalgia (1) novella (2) nyero (1) nyugdíjas_klub (1) óceánevezés (1) óceáni evezés (7) off hire (1) okostelefon (1) Oran (1) oregano (1) országok (1) Oslo (1) öntözés (1) összeütközés (1) padlizsán (1) Padua (23) palánta (2) Pancon 3 (23) paradicsom (1) patisszon (2) Pelyhecske (1) Pierre (1) pikírozás (1) Pireusz (3) pityóka (1) Plomin (4) pókháló (1) potyautas (3) president (2) president szarkeverés (1) pumping shanty (1) Rakonczay (8) rally (1) Rapid (1) Réde (1) rejtvény (1) Reményik László (1) Remlac (2) rendőrségi zsebkönyv (1) rendőrzsebkönyv (1) réni (1) Rijeka (1) Rotterdam (3) rubel (1) Santander (3) sárgabarack (1) sárgadinnye (1) SART (1) Sauda (1) Sex Bomb (1) shanty (8) Sharpness (5) shelter (1) Shogun (1) spanyolország (1) sport (1) statisztika (1) Strzemionego! (1) Sunndalsöra (1) Svelgen (3) Swarzanegger (1) Szavak a hullámok hátán (6) Székesfehérvár (2) szemüveg (1) szépségkirálynő (1) Szeremley Huba (1) szilva (2) szilvalekvár (1) szilveszter (2) Szingapúr (1) szótár (2) sztori (19) Szuezi-csatorna (2) T-Com (1) találkozó (2) tavasz (1) tél (2) tengeralatti kábel (1) Tengerészeti Világnap (1) Tengerészéveim (6) tengerésznóta (8) tengerésztörténet (1) tengeri körzet (1) térkép (1) Tisztás (1) TME (1) Tom Jones (1) tök (1) tört üveg (1) Tricolor (1) Trieszt (1) Tutajos (1) tűzdelés (1) újságcikk (1) Union Moon (1) univerzum (1) Valencia (1) Van Damme (1) városok (1) Vasas (1) Velence (1) Venezuela (2) Veperdi András (6) vészhelyzet (14) vetőmag (1) vicc (1) video (8) videó (3) vihar (1) virágok (1) Vitéz (1) Vitold (1) víznap (1) voltam (1) X faktor (1) zátony (1) zöldség (1)