Mert van mivel! Amikor kimentem egyszer a kisbéri hetipiacra, láttam padlizsán palántákat. Nosza vettem! Hazahoztam, és meggugliztam. Akkor kiderült, hogy nagy a meleg igénye, itthon főleg melegházakban termelik. Ezért aztán nem is ültettem ki, a szobában tartottam, amíg hidegek voltak, majd kint napozott, és a hűvös éjszakára behoztam.
Sok munka volt vele.
De megérte. Beérett az első padlizsánom.
A kérdés az, hogy mit csináljak belőle, töltsem, vagy padlizsánkrém legyen pirítóssal?
Katt a képre, ha látni is akarod!
És az is látszik, hogy van még zöld is rajta, virág is, tehát lesz még szüret!
Te, jó ég, az padlizsán?! :)))) Bocsi, de nem ilyennek ismerem. Amit a dobrudzsai makedón kertészek hoznak olyan, hogy egy-egy példány kétkilósnál is nagyobbra nő. Egyet megsütsz, salátát készítesz belőle, jól lakik az egész család és még marad is belőle. :)
VálaszTörlésHát ezért van az, hoyg nálunk a padlizsán kicsit egzotikus növénynek számít. Drága. Csak darabonként vesszük, nem kilóra...
VálaszTörlés